אני כל כך אוהבת אוכל הודי. לצערי הרב המסעדות ההודיות פה - לא משהו. אוף, כמה פעמים ניסינו והתאכזבנו...
זו עובדה שמשרה על המטבח שלנו הרבה לחץ, לספק בכל זאת את התשוקה לטעמים הקסומים.
לא - אין מצב שאני אעמוד ואכין סאמוסות - יותר מדי עבודה ויותר מדי שמן, או את כל הפיתות והלחמים הפריכים והלוהטים עם הצ'אטני ורוטבי הכוסברה. אוי זה טעים! אבל יותר מדי התעסקות בפרטים.
מה שכן רץ אצלנו במטבח זה וריאציות של מזון קל להכנה עם ניחוח הודי.
במלאת חודש (+ 4) לבלוג, אומנית זעירה שמחה לשתף במתכון פסטת האום ("אוםםםםםםםםםםםםם") ההודית שלה.
(את השם "אום" נתתי למתכון מכיוון שאין דבר שאני אוהבת יותר בתרגול יוגה מאשר את שירת ה"אוםםםםםםםםםםם", היא מעוררת בי געגועים קדמוניים להודו, שלצערי לא ביקרתי בה מעולם ומרגיעה כל כך, ממש כמו טעמה של הפסטה הזו).
חומרים ל 3-4 סועדים:
400 ג' נתחוני חזה עוף (במהדורה צמחונית את העוף אני מחליפה בפרוסות חציל שטוגנו בשמן עמוק)
1 כוס אפונה קפואה
3 עגבניות חתוכות לפלחים גדולים
1 בצל - חתוך גס
1 שן שום גדולה - חתוכה לפרוסות
5 פלפלים מתוקים קטנים - אדומים, כתומים וצהובים - חצויים לאורך (או שני פלפלים גדולים צהובים/כתומים/אדומים- חתוכים לרצועות)
חופן כוסברה (או פטרוזיליה)
1 כוס רסק עגבניות
1 כפית גדושה קארי חריף
1/2 כפית מסאלה
ככוס מים רותחים
קמח
מלח
שמן זית
חבילת פסטה (ספגטי)
במחבת גדולה מקפיצים את הבצל, הפלפלים והשום בשמן זית כ 2 דקות.

מוסיפים את העגבניות + רסק העגבניות + כוס מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים את הכוסברה, האפונה, הקארי החריף, המסלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מקמחים את נתחי העוף בקמח מעורבב בקצת מלח. במחבת אחרת מטגנים את הנתחים קלות בשמן זית, משני הצדדים (כחצי דקה בלבד כל צד - רק עד שהקמח מזהיב).

מוסיפים את נתחי העוף לרוטב המתבשל במחבת השניה, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ביחד כעשרים דקות (אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים).

בינתיים מכינים את הפסטה. יופי! הפסטה מוכנה ומסוננת.
עכשיו - הגענו לרגע ההכרעה: כיצד להגיש?
אז ישנן שתי אסכולות להגשה :
כך או כך -
נמסטה, ובתאבון!
לא - אין מצב שאני אעמוד ואכין סאמוסות - יותר מדי עבודה ויותר מדי שמן, או את כל הפיתות והלחמים הפריכים והלוהטים עם הצ'אטני ורוטבי הכוסברה. אוי זה טעים! אבל יותר מדי התעסקות בפרטים.
מה שכן רץ אצלנו במטבח זה וריאציות של מזון קל להכנה עם ניחוח הודי.
במלאת חודש (+ 4) לבלוג, אומנית זעירה שמחה לשתף במתכון פסטת האום ("אוםםםםםםםםםםםםם") ההודית שלה.
(את השם "אום" נתתי למתכון מכיוון שאין דבר שאני אוהבת יותר בתרגול יוגה מאשר את שירת ה"אוםםםםםםםםםםם", היא מעוררת בי געגועים קדמוניים להודו, שלצערי לא ביקרתי בה מעולם ומרגיעה כל כך, ממש כמו טעמה של הפסטה הזו).
פסטת אוםםםםםםםםםם
חומרים ל 3-4 סועדים:
400 ג' נתחוני חזה עוף (במהדורה צמחונית את העוף אני מחליפה בפרוסות חציל שטוגנו בשמן עמוק)
1 כוס אפונה קפואה
3 עגבניות חתוכות לפלחים גדולים
1 בצל - חתוך גס
1 שן שום גדולה - חתוכה לפרוסות
5 פלפלים מתוקים קטנים - אדומים, כתומים וצהובים - חצויים לאורך (או שני פלפלים גדולים צהובים/כתומים/אדומים- חתוכים לרצועות)
חופן כוסברה (או פטרוזיליה)
1 כוס רסק עגבניות
1 כפית גדושה קארי חריף
1/2 כפית מסאלה
ככוס מים רותחים
קמח
מלח
שמן זית
חבילת פסטה (ספגטי)
במחבת גדולה מקפיצים את הבצל, הפלפלים והשום בשמן זית כ 2 דקות.

מוסיפים את העגבניות + רסק העגבניות + כוס מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים את הכוסברה, האפונה, הקארי החריף, המסלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מקמחים את נתחי העוף בקמח מעורבב בקצת מלח. במחבת אחרת מטגנים את הנתחים קלות בשמן זית, משני הצדדים (כחצי דקה בלבד כל צד - רק עד שהקמח מזהיב).

מוסיפים את נתחי העוף לרוטב המתבשל במחבת השניה, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ביחד כעשרים דקות (אם צריך, מוסיפים עוד מים רותחים).

בינתיים מכינים את הפסטה. יופי! הפסטה מוכנה ומסוננת.
עכשיו - הגענו לרגע ההכרעה: כיצד להגיש?
אז ישנן שתי אסכולות להגשה :
כך או כך -
נמסטה, ובתאבון!
2 תגובות:
אני ממליץ לשים תקליט של שילה צ'אנדרה ברקע, לחיזוק אווירת הפופ-הודי.
מישהו
שאינו
הושע
נשמע לי רעיון מצוין מישהו שאינו הושע!
תודה!
הוסף רשומת תגובה